Otkrijte okus ukusnih, domaćih, dimljenih riba. Pripremite ih na jednostavan način u pušnici - koristeći dvostruke kuke od nehrđajućeg čelika. Njihova promišljena konstrukcija s odgovarajuće profiliranim šiljcima omogućit će vam praktično i sigurno postavljanje cijelih riba unutar pušnice, a također kasnije - tijekom skladištenja u kuhinji ili smočnici. Set od 5 kuka omogućit će vam dimljenje riba za cijelu obitelj ili prijatelje! Njihova upotreba je izuzetno jednostavna. Dovoljno je da pričvrstite kuku s obje strane kralježnice ribe, a ona će stabilno i čvrsto držati tijekom cijelog procesa dimljenja. Tijekom dimljenja riba kuke šire polutke ribe, zahvaljujući čemu je ona savršeno dimljena ne samo izvana, već i iznutra! Visokokvalitetni nehrđajući čelik tipa 304, od kojeg su izrađene kuke, osigurava da one dugo zadržavaju svoju visoku uporabljivost.
Kuke su pakirane po 5 komada na blisteru.
Recept za pastrvu
Sastojci:
U vodu dodajte: sol, šećer, sušeni kopar i papar. Pastrve temeljito operite i stavite u salamuru na 10 sati. Ostavite u hladnjak ili drugo hladno mjesto. U jesensko-zimskom razdoblju balkon će biti savršen za ovu svrhu. Nakon tog vremena izvadite ribe. Zatim ih temeljito očistite od ostataka kopra i dobro osušite (to će osigurati da se ribe dimljene, a ne kuhane). Tako pripremljene pastrve pospite začinskim biljem po ukusu. Ribe objesite na kukama i dimite na toplom na temp. oko 50-60 st. oko 40 minuta. Za dimljenje preporučujemo korištenje bukovo-johe strugotine.