1,49 EUR
1,36 EUR
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 1,36 EUR
1,36 EUR/kom.
"Moje hobi: IZRADBA DOMAĆEG VINA" - knjiga na engleskom jeziku
Vino - slično kao glazba, književnost ili kazalište - pruža one posebne dojmove i emocije koje raspiruju ili umiruju osjetila, bude maštu i potiču egzistencijalne refleksije.
Vino povezuje generacije, olakšava uspostavljanje kontakata i produbljivanje društvenih odnosa.
Zahvaljujući mogućnosti korištenja novih sorti vinove loze, prilagođenih težim uvjetima uzgoja, u raznim regijama - uključujući i one s hladnijom klimom, nastaju prekrasni, veliki vinogradi te manji, jednako šarmantni vinogradi, osnovani u kućnim vrtovima. Prekrasan element krajolika čine i voćnjaci, u kojima u skladu s vječnim ritmom godišnjih doba dozrijevaju plodovi koji mame svojim bogatstvom - izvrsni također kao materijal za vina i cidere.
Ovaj priručnik posvećen je amaterskim vinarima koji djeluju u mikro skali. S mišlju na njih, obrađeni su najvažniji vinski materijali, sljedeće faze procesa vinifikacije te pravila brige o vinu tijekom njegovog dozrijevanja.
Iskoristimo priložene recepte i stvarajmo zanimljiva, dobra pića, kako bismo mogli uživati u izvanrednim doživljajima koje pruža degustacija vina, cidra ili medovine iz vlastitog, kućnog podruma.
dr inž. EWA KWAPISZ - biotehnolog, menadžer i bivši akademski učitelj specijaliziran za proizvodnju enzima i organskih kiselina, su-kreatorica tehnološke linije za proizvodnju vinskih kvasaca i hranjivih tvari, entuzijast s ogromnim iskustvom u poboljšanju enoloških procesa.
Nema pretjerivanja u tvrdnji da je vino najplemenitiji stimulans na svijetu - onaj koji je postao neodvojiv element našeg životnog stila i kulture u širem smislu. Na isti način kao glazba, književnost i drama, pruža one posebne doživljaje i emocije koje ili pobuđuju ili umiruju osjetila, potiču maštu ili olakšavaju egzistencijalnu refleksiju.
Zahvaljujući mogućnosti korištenja novih sorti vinove loze prilagođenih težim uvjetima uzgoja, prekrasni veliki vinogradi - kao i manji, ali jednako šarmantni osnovani u dvorištima - počeli su se pojavljivati u različitim regijama, uključujući one s hladnijom klimom. Voćnjaci su još jedan prekrasan dio krajolika i mjesto su gdje primamljivo obilje voća dozrijeva prema vječnom ritmu godišnjih doba, a sve pruža izvrsne materijale za vina i cidere.
Ovaj priručnik posvećen je amaterskim vinarima koji djeluju u vrlo maloj skali. Imajući na umu njihove potrebe, raspravlja o najvažnijim materijalima za proizvodnju vina, sljedećim fazama procesa vinifikacije i načelima brige o vinu dok dozrijeva.
Iskoristimo priložene recepte i stvorimo dobra i zanimljiva pića kako bismo mogli uživati u jedinstvenim senzacijama koje dolaze iz kušanja vina, cidra ili medovine iz vlastitog podruma.
EWA KWAPISZ, BEng, MSc - biotehnolog, menadžer i bivši akademski učitelj specijaliziran za proizvodnju enzima i organskih kiselina, su-kreatorica procesne linije za proizvodnju vinskih kvasaca i hranjivih tvari, entuzijast s velikim iskustvom u poboljšanju enoloških procesa.