1,29 EUR
1,19 EUR
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 1,19 EUR
1,19 EUR/kom.
"Moje hobi: IZRADBA DOMAĆEG VINA" - knjiga u ruskoj verziji
Nema pretjerivanja u tvrdnji da je vino najplemenitiji napitak na svijetu, koji je postao neodvojiv dio našeg stila života i široko shvaćene kulture.
Vino - slično kao glazba, književnost ili kazalište - pruža one posebne dojmove i emocije koje raspiruju ili umiruju osjetila, bude maštu i potiču na egzistencijalna razmišljanja.
Vino povezuje generacije, olakšava uspostavljanje kontakata i produbljivanje društvenih odnosa.
Zahvaljujući mogućnosti korištenja novih sorti vinove loze, prilagođenih težim uvjetima uzgoja, u različitim regijama - uključujući one s hladnijom klimom, nastaju prekrasni, veliki vinogradi te manji, jednako šarmantni vinogradi, postavljeni u kućnim vrtovima. Prekrasan element krajolika čine i voćnjaci, u kojima u skladu s vječnim ritmom godišnjih doba dozrijevaju plodovi koji mame svojim bogatstvom - izvrsni također kao materijal za vina i cidere.
Ovaj priručnik posvećen je amaterskim vinarima koji djeluju u mikro skali. S mišlju na njih, raspravljeni su najvažniji vinski sirovine, sljedeće faze procesa vinifikacije te pravila brige o vinu tijekom njegovog sazrijevanja.
Iskoristimo priložene recepte i stvarajmo zanimljiva, dobra pića, kako bismo mogli uživati u izvanrednim doživljajima koje pruža degustacija vina, cidra ili medovine iz vlastitog, kućnog podruma.
dr. inž. EWA KWAPISZ - biotehnolog, menadžer i bivši sveučilišni nastavnik specijaliziran za proizvodnju enzima i organskih kiselina, suautorica tehnološke linije za proizvodnju vinskih kvasaca i hranjivih tvari, strastvena s velikim iskustvom u poboljšanju enoloških procesa.
Bez pretjerivanja se može tvrditi da je vino najplemenitiji napitak na svijetu, koji je postao neodvojiv dio našeg načina života i kulture u širem smislu te riječi. Vino - kao i glazba, književnost ili kazalište - pruža one posebne dojmove i emocije koje raspiruju ili umiruju osjetila, bude maštu i potiču na egzistencijalna razmišljanja. Vino povezuje generacije, pomaže u uspostavljanju kontakata i produbljivanju društvenih veza.
Zahvaljujući mogućnosti korištenja novih sorti vinove loze, prilagođenih težim uvjetima uzgoja, u različitim regijama, uključujući one s hladnijom klimom, na okućnicama se sve češće postavljaju prekrasni veliki, kao i mali, ali ne manje šarmantni, vinogradi. Slikovit element krajolika su i voćnjaci, u kojima, u skladu s vječnim ritmom godišnjih doba, dozrijevaju plodovi koji mame svojim bogatstvom - također idealna sirovina za izradu vina i cidere.
Ovaj priručnik namijenjen je amaterskim vinarima koji proizvode u malim količinama. S obzirom na njihove interese, u knjizi su predstavljene najvažnije sirovine za vino, faze procesa vinifikacije, kao i pravila rukovanja vinom tijekom njegovog sazrijevanja.
Isprobajmo predložene recepte i stvorimo zanimljiva, kvalitetna pića, kako bismo dobili nezaboravne dojmove od degustacije vina, cidra ili medovine iz vlastitog kućnog podruma.
doktorica-inženjerka EWA KWAPISZ - biotehnolog, menadžer i bivši sveučilišni nastavnik, specijaliziran za proizvodnju enzima i organskih kiselina, jedan od kreatora tehnološke linije za proizvodnju vinskih kvasaca i hranjivih tvari, strastveni ljubitelj s velikim iskustvom u poboljšanju enoloških procesa.