Pravite li domaća vina i sokove? Želite li profesionalno, ali na jednostavan način, prešati sok iz voća? Tražite li praktičan uređaj koji će vam omogućiti udobno dobivanje soka iz voća ubranog u vrtu? Ova ručna okvirna preša ispunjava vaša očekivanja. Sastavit ćete je s lakoćom i cijenit ćete njezinu visoku kvalitetu. Iskoristite mogućnosti koje nudi ova jednostavna, ali vrlo funkcionalna konstrukcija koja će vam služiti godinama.
Preša služi za prešanje soka iz voća bez koštica i usitnjenog, podvrgnutog obradi s upotrebom enzimskog preparata Pektoenzym, fermentaciji u kaši ili maceraciji u likeru. Navedeni procesi čine strukturu voća opuštenom i mekom, što olakšava prešanje soka. Ne koristite prešu za tvrdo svježe voće - jabuke, kruške ili voće s velikim košticama, koje nije prethodno obrađeno, kako je gore navedeno. Nepravilna upotreba može rezultirati oštećenjem preše.
Prešu sastavite prema priloženim grafičkim uputama proizvoda.
Pravilno pripremljenu voćnu kašu stavite u filtracijsku vrećicu, zavijte rubove vrećice unutar kućišta, ispod izlaznog otvora preše postavite posudu i započnite prešanje. Zatežite klip dok ne počne teći tekućina. Nastavite prešanje kada tekućina prestane teći. Ponavljajte postupak dok se voće potpuno ne ispreša, ali nemojte silom pritiskati klip. Iscijeđeno voće uklonite iz vrećice i dobro je isperite. Ako se tijekom rada otvori vrećice začepe, nakon vađenja stisnite njezin sadržaj ručno, vratite vrećicu i nastavite prešanje.
Održavanje
Mjesta spojeva vijaka s maticama i s klipom prije svakog prešanja i nakon pranja preše premažite tankim slojem jestivog ulja. Obojene dijelove obrišite do suha.
Prešu čuvajte pod prozračnim pokrivačem u suhoj prostoriji.
Prije upotrebe preše pažljivo pročitajte upute za uporabu i opća pravila sigurnosti navedena u njima.
Dimenzije košare:
Materijali od kojih je izrađena preša: