Prirodni, aglomerirani čepovi izrađeni od prirodnog čepa, usitnjenog, a zatim oblikovanog u oblik valjka dimenzija 24 × 38 mm. Pogodni su za zatvaranje uz upotrebu zatvarača svih standardnih boca korištenih u vinarstvu. Korištenje čepova visoke kvalitete izuzetno je važno i ima ogroman utjecaj na kvalitetu pripremljenog vina. Naš proizvod je jamstvo trajnosti — čepovi su jednostavni za upotrebu, potrebno je samo zapamtiti njihovu odgovarajuću pripremu za proces zatvaranja. Čepove treba namočiti u vrućoj vodi oko 3 minute. Time čepovi postaju fleksibilniji i plastičniji, što omogućuje lakše umetanje u grlo boce. Zanemarivanje namakanja čepova može dovesti do oštećenja čepova ili zatvarača!
Upozorenje!
Treba zapamtiti da se čepovi ne "navlaže" predugo, jer to također može dovesti do njihovog oštećenja.
Način upotrebe:
1. Namočite čepove u vrućoj vodi oko 3 minute.
2. Koristeći zatvarač, zatvorite boce s domaćim napitkom.
3. Nakon zatvaranja, ostavite boce u uspravnom položaju na jedan dan, što će omogućiti prilagodbu čepa unutarnjoj stijenci boce.
4. Zatim postavite boce u vodoravni položaj — to će spriječiti isušivanje čepa (vino "ispire" čep) i osigurati odgovarajuću izmjenu plinova između unutrašnjosti i okoline boce.
5. Nakon 2-3 dana provjerite nepropusnost čepova. Ako se na nekoj od boca primijeti curenje, čep treba zamijeniti novim.
Preporučeni zatvarači:
- stojeći zatvarač 507007
- trokraki zatvarač 507002
- dvokraki zatvarač 507001; 507006; 507008.