Pažljivo odabrano bilje i začini - idealna mješavina koja će vašoj koljenici dati izvrstan okus, aromu i izgled. Pečena, na žaru ili pirjana - pravilno pripremljena i začinjena koljenica uvijek će biti ukusno i atraktivno jelo.
Mješavina pažljivo odabranog bilja i začina, zahvaljujući kojoj će pripremljene koljenice dobiti izvrstan okus, aromu i izgled. Ovu marinadu cijenit će svaki ljubitelj domaćeg mesa, a posebno izvrsno začinjenih, ukusnih koljenica. Možete je koristiti za pečenje, roštiljanje, pirjanje - u svakom obliku jelo će biti začinjeno onako kako volite.
Odabirom naše Marinade za koljenicu, birate visokokvalitetne sastojke, pomiješane u idealnim omjerima, kao i zdraviji jelovnik. Mješavina ne sadrži šećer, natrijev glutaminat i nitrite.
Pripremite aromatične i ukusne koljenice - za obitelj i prijatelje. Sadržaj pakiranja (70 g mješavine) dovoljan je za pripremu oko 2 kg ukusne koljenice.
Neto masa: 70 g - porcija za 2 kg
Recept za 1,5-2 kg pečene koljenice
Sastojci:
Priprema:
Operite koljenice i po potrebi ih opalite kako biste potpuno uklonili dlačice. Zarežite kožu na nekoliko mjesta, duž porcije. Koljenice premažite s 3 žlice ulja, dobro pospite i utrljajte Marinadom za koljenicu. Ostavite oko 12 sati u hladnjaku, pokriveno. Oko 30 minuta prije pečenja izvadite koljenice iz hladnjaka. U slučaju stražnjih koljenica možete ih ubrizgati na nekoliko mjesta slanom otopinom (pola žličice soli otopite u 50 ml hladne vode). Pripremite povrće: ogulite ga i narežite - mrkvu i peršin na štapiće, luk na trakice, a češnjak na ploške. Sve stavite u posudu za pečenje ili rimski lonac, prelijte s dvije žlice ulja i čašom vode. Povrće stavite sa strane i na koljenicu. Sve pokrijte i stavite u mlaku pećnicu (zagrijanu na oko 50°C). Preporučujemo pečenje na temperaturi od 200°C jedan sat (s gornjim i donjim grijanjem, s ventilacijom). Zatim prelijte koljenice pivom i nastavite peći još jedan sat, smanjujući temperaturu na 170°C. Nakon tog vremena provjerite je li meso počelo odvajati od kosti - ako jest, skinite poklopac i ostavite meso još 30 minuta da se dobro zapeče.
Sastojci marinade: neiodirana sol, začini (granulirani češnjak, crni papar, kumin, piment, slatka dimljena paprika, ljuta čili paprika), mažuran, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E 536.
Upozorenje!
Čuvati na suhom mjestu, ne izlagati izravnom djelovanju UV zraka.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na pakiranju.