Pripremi se na preciznost i udobnost korištenja koju osigurava ovaj inovativni šećeromjer nove generacije. Izrađen je od certificiranog materijala – trajan je, siguran – jer je nerazbijiv, precizan, a uz to ima moderan i elegantan izgled. Zahvaljujući praktičnim i čitljivim oznakama na skali, omogućit će ti lako mjerenje sadržaja šećera u tekućinama. Raspon mjerenja: -5-35°Blg.
Zašto vrijedi imati najkvalitetniji šećeromjer?
Prvi nerazbijivi šećeromjer na tržištu. Nezamjenjiv alat za svakog ljubitelja kućne fermentacije. Koristi bez brige. Neće se razbiti baš onda kada će ti najviše trebati, pri ubacivanju plovka (balončića) u menzuru, niti tijekom transporta – jer je nerazbijiv, baš kao i epruveta.
Odaberi dobro osmišljenu pouzdanost i sigurno obavljaj potrebna mjerenja. Uređaj je iznimno trajan i otporan na mehanička oštećenja. Cijenit ćeš preciznu skalu koja omogućuje točno određivanje sadržaja šećera u otopinama i pruža potpunu kontrolu nad procesom izrade vina, piva, cidera te pripravaka za kasniju destilaciju.
Primjena:
Upute za uporabu navedene su na ambalaži proizvoda.
Napomena: Ako želiš da mjerenje bude doista mjerodavno i precizno, pobrini se da očitanje obavljaš na temperaturi 20°C (temperatura otopine).
Napomena: Proizvod smiju koristiti samo punoljetne osobe i isključivo u skladu s namjenom. Drži izvan dohvata djece – proizvod nije igračka.
Kako provjeriti završetak fermentacije?
Ako mjerenje pokaže 0, negativnu vrijednost ili ako uzastopna mjerenja tijekom tjedna pokazuju istu vrijednost, to znači da je fermentacija završila.
Kako izračunati količinu šećera potrebnu za vino?
Kako bi postigao određenu jačinu vina, izračunaj potrebnu količinu šećera. 17 g šećera na 1 L mošta povisuje jačinu za 1%. Primjerice – za dobivanje 20 L vina jačine 12%:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g šećera
Imaj na umu prirodne šećere sadržane u voću.
Istodobno, poznavajući koncentraciju šećera u moštu, lako možeš odrediti konačni sadržaj alkohola. Primjer za nastav prije fermentacije s početnom koncentracijom šećera od 25°Blg. Uz pretpostavku da sav šećer fermentira:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
U ovoj jednadžbi 1,938 je konstanta dobivena empirijskim mjerenjima procesa fermentacije, koja označava količinu alkohola nastalu iz određene količine utrošenog šećera.
Dimenzije proizvoda:
visina: 20,3 cm +/-5%
promjer: 1,7 cm
visina: 25 cm
unutarnji promjer: 2,2 cm
Biraj trajnost i preciznost - odaberi praktičan šećeromjer koji će ti služiti godinama!