Opis proizvoda:
Ravne staklene cijevi- izrađene od stakla promjera 8,5 mm. Prilagođene su otvoru koji se nalazi u gumenim čepovima za balone.
Karakteristike proizvoda:
Materijali od kojih su izrađene cijevi imaju sva odobrenja za kontakt s hranom, certifikat PZH.
Upotreba:
Fermentacijska cijev ispunjena vodom koristi se u procesu fermentacije kako bi se sadržaj smjese zaštitio od oksidacije, a istovremeno omogućuje redovito oslobađanje ugljičnog dioksida koji nastaje tijekom procesa.
Zahvaljujući pomicanju stupca vode možemo promatrati promjenu intenziteta procesa fermentacije od burne faze (intenzivno mjehuriće) do stacionarne.
Prirodno je da voda isparava, stoga treba voditi računa o nadopunjavanju njezine razine u cijevi. Zanemarivanje ove radnje može uzrokovati prekomjernu oksidaciju tekućine, što dovodi do oksidacije nastalog etanola u octenu kiselinu. Ovaj nepovoljni proces mogu izazvati i voćne mušice koje uđu u posudu.
NAPOMENA: u slučaju ograničene mogućnosti kontrole razine vode u cijevi, možemo je napuniti manje isparljivom uljnom tekućinom.