Medomjer

SIMBOL: 405563
EAN: 5908277718695

6,63 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

6,63 EUR/kom.

SIMBOL: 405563
EAN: 5908277718695


OPIS

Miodomjer je šećeromjer koji ćete jednostavno koristiti za pripremu smjesa za medovine dvojne, trojne i četvorne. Miodomjer je kalibriran u Ballingovim stupnjevima (°Blg). Preporučeni rasponi početnih koncentracija šećera za pojedine vrste medovina označeni su bojama na skali miodomjera.Ovaj mjerač ... više >

PROIZVOD NEDOSTUPAN

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Miodomjer je šećeromjer koji ćete jednostavno koristiti za pripremu smjesa za medovine dvojne, trojne i četvorne. Miodomjer je kalibriran u Ballingovim stupnjevima (°Blg). Preporučeni rasponi početnih koncentracija šećera za pojedine vrste medovina označeni su bojama na skali miodomjera. 

Ovaj mjerač je izuzetno praktičan - ima najveći raspon mjerenja dostupan na tržištu, od 20 do 50°Blg. Uz mjerač dolazi staklena epruveta u kojoj ćete lako izvršiti mjerenje.

Preporučeni rasponi početnih koncentracija šećera (razlikovani bojama na skali pokazivača) za pojedine vrste medovina su:

39-47°Blg - dvojna,

28-33°Blg - trojna,

22-25°Blg - četvorna. 


Vaše prednosti:

  • Idealna priprema smjesa za medovine - vaše dvojne, trojne i četvorne medovine sada mogu računati na najboljeg stručnjaka na tržištu za mjerenje početnog sadržaja šećera u mednoj sladovini.
  • Za napredne i početnike entuzijaste - s ovim miodomjerom postići ćete profesionalne rezultate, bez obzira na iskustvo u stvaranju medovina.
  • Jednostavno očitavanje pokazatelja - rasponi preporučenih početnih koncentracija šećera u mednim sladovinama označeni su na skali na jasan način, koristeći odgovarajuće odabrane boje.
  • Širok raspon mjerenja, od 20 do 50°Blg - nenadmašne mogućnosti šire primjene ovog inovativnog miodomjera.
  • Za korištenje na jednostavan i praktičan način - uz mjerač dolazi staklena epruveta u kojoj ćete izvršiti precizno mjerenje, u 1 - 2 minute.


Način upotrebe:

  1. Uzorak meda (npr. 50 g) temeljito pomiješajte s odgovarajućom količinom vode: za dvojnu dodajte vodu u omjeru 1:1, za trojnu 2 dijela vode spojite s 1 dijelom meda, a za četvornu 3 dijela vode dodajte 1 dijelu meda. 
  2. Otopina bi trebala imati temperaturu od 20°C. Napunite njome mjernu epruvetu do visine 2/3. Tekućina ne smije sadržavati čvrste čestice niti mjehuriće plina. 
  3. Pažljivo umetnite mjerač u epruvetu s tekućinom. Držite je savršeno u vertikalnom položaju. Plovak bi trebao slobodno plutati u tekućini, ne dodirujući dno niti strane epruvete. 
  4. Očitavanje izvršite nakon 1-2 minute prema pokazatelju donjeg meniska. 


PS. Zahvaljujući označavanju početne koncentracije šećera u smjesi za medovinu, moguće je također izračunati potencijalni sadržaj alkohola u gotovoj medovini (u rasponu od 12-18%).

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
24.6 cm

Masa
66.0 g

Medomjer

Medomjer ['areometar', ' saharometar', ' šećeromjer', ' medovina', ' dvostruki', ' trostruki', ' četverostruki', ' za mjerenje šećera', ' domaće piće', ' medomjer', ' medomjer s najvećom skalom', ' medomjer s najboljim rasponom mjerenja']
omiljeno

6,63 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

 

 

Unesite svoj email i obavijestit ćemo vas kada proizvod ponovo bude dostupan.

Hvala, vaša e-mail adresa je zabilježena.