Solomjer

SIMBOL: 405558
EAN: 5908277707392

4,38 EUR

Dodaj u košaricu

4,38 EUR/kom.

SIMBOL: 405558
EAN: 5908277707392


OPIS

Nezamjenjiv u kuhinji - solomjer je idealan za mjerenje stupnja zasoljenosti otopina, salamura i pekla korištenih u preradi, mesnim proizvodima te pri proizvodnji sira!Visoka kvaliteta - solomjer je izrađen od visokokvalitetnog prozirnog stakla (areometar) i plastike (menzura) koja je pogodna za kon... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Nezamjenjiv u kuhinji - solomjer je idealan za mjerenje stupnja zasoljenosti otopina, salamura i pekla korištenih u preradi, mesnim proizvodima te pri proizvodnji sira!
  • Visoka kvaliteta - solomjer je izrađen od visokokvalitetnog prozirnog stakla (areometar) i plastike (menzura) koja je pogodna za kontakt s hranom.
  • Jednostavnost korištenja - mjerenje koncentracije soli u salamuri je izuzetno jednostavno! Dovoljno je uliti ispitivanu salamuru u usku mjernu menzuru i uroniti u nju plovak, a zatim očitati rezultat mjerenja.
  • Čitljiva skala - u očitavanju rezultata pomoći će vam čitljiva, šarena skala, zahvaljujući kojoj ćete odmah saznati koncentraciju otopine u [g] soli na 1 [L] vode.
  • Optimalni uvjeti korištenja - budući da je solomjer kalibriran na temperaturi od 20°C, preporučuje se da ispitivana tekućina tijekom ispitivanja postigne sličnu temperaturu.


Solomjer je uređaj nezamjenjiv u preradi, mesnim proizvodima te pri proizvodnji sireva! Morate ga imati u svojoj kuhinji! Jednostavan uređaj izrađen od uske plastične menzure i staklenog plovka omogućit će vam mjerenje koncentracije soli u svim otopinama. Solomjer će se izvrsno pokazati ne samo pri kontroli salamura za sireve, već i tijekom pripreme otopina za povrće (npr. krastavce), ribe te pekla za meso. Koristeći solomjer, više se ne morate bojati preslanih jela i prerađevina! Mjerenje koncentracije soli u salamuri pomoću solomjera je izuzetno jednostavno. Dovoljno je uliti ispitivanu salamuru u mjernu menzuru (u količini koja omogućuje slobodno uranjanje plovka), a zatim očitati rezultat. Nakon umetanja areometra u menzuru, rezultat očitavamo izravno s šarene, čitljive skale kao koncentraciju otopine ([g] soli na 1 [L] vode). Upozorenje! Solomjer je kalibriran na temperaturi od 20°C, stoga ispitivana tekućina treba imati upravo tu temperaturu.


Količina soli za različite vrste otopina

Otopina za krastavce

dodatak soli / 1 L vode blago kiseli kiseli 15 - 20 g 20 - 30 g

Otopina za ribu

dodatak soli / 1 L vode masa ribe vrijeme soljenja 30 - 40 g do 1 kg 8 - 24 h 40 - 50 g do 2 kg 8 - 24 h 50 - 60 g do 3 kg 8 - 24 h

Otopina za meso

dodatak soli / 1 L vode vrijeme soljenja 60 - 100 g na 14 dana 100 - 150 g na 7 - 10 dana

Salamura za sir

dodatak soli / 1 L vode vrsta sira mase do 1 kg vrijeme zasoljenja 130 - 150 g :bijeli s biljem 8 h 90 - 120 g ; tipa korycińskog 4 h 130 - 170 g; tipa feta 2 - 5 dana.


Dimenzije proizvoda:

- solomjer:

  visina 20,5 cm

 ∅ 1,8 cm

- epruveta:

  visina 24,5

  ∅  vanj. 2,2 cm

  ∅  unut. 1,9 cm.

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
24.5 cm

Masa
22.0 g