Aktivni kameni, mineralni ugljen - 0,86 kg, za 50 L, granulacija 0,6 - 2,36 mm, aktivnost adsorpcije > 60%, za pročišćavanje, korekciju okusa i mirisa vode i alkohola.
Aktivni kameni, mineralni ugljen proizveden je posebno za harmonizaciju (korekciju) okusa i mirisa pitke vode te alkoholnih pića. Kameni mineralni ugljen u usporedbi s kokosovim aktivnim ugljenom ne samo da učinkovito apsorbira tvari koje nepovoljno utječu na kvalitetu tekućina, već također omogućuje očuvanje dijela minerala, omogućujući korekciju i harmonizaciju okusa i mirisa. U usporedbi s drvenim ugljenom od breze, kameni ugljen ne zadržava karakterističnu specifičnost okusa i mirisa destilata.
Najvažniji parametri pri ocjeni korisnosti aktivnog ugljena su granulacija i aktivnost adsorpcije, koja svjedoči o sorpcijskim sposobnostima ugljena - što je veća sposobnost adsorpcije na određenom ugljenu, to je veći volumen pora i više mjesta za nečistoće, a samim time - bolje sorpcijske sposobnosti nečistoća iz tekućina kao što su: boja, spojevi koji utječu na okus i miris, općenito organski spojevi (TOC) te spojevi klora.
Sastojci: aktivni kameni ugljen
Važne značajke:
Način upotrebe:
Prije upotrebe aktivni ugljen namočite u destiliranoj vodi 24 sata kako biste uklonili mjehuriće zraka. Načelo korištenja aktivnog ugljena slično je onom u tipičnim filtrima za vodu. Vrijeme protoka 1 L tekućine kroz sloj treba biti najmanje 60 minuta (učinkovitost apsorpcije neželjenih tvari ovisi o vremenu kontakta tekućine s adsorbentom). Alternativno, aktivni ugljen može se staviti u najlonsku mrežicu i staviti izravno u spremnik s tekućinom koja se pročišćava na vrijeme ne kraće od 6 sati, sustavno miješajući.
Preporuke: Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se hlađenje tekućine na oko 10°C ili razrjeđivanje na oko 50%.