Turbo Slivovitz kvasac za destilaciju - za voćne fermentacije, šljivovicu - 62 g za 25 L fermentacije i 5 kg šećera - do 17-18% alkohola, 62 g
Šljivovica, Slivovitz je visokoprocentni suhi alkoholni napitak nastao fermentacijom posebno odabranih mađarskih šljiva. Turbo Slivovitz kvasac za destilaciju stvoren je kako bi osigurao brzu fermentaciju voćnih fermentacija. Posebno odabrana mješavina kvasca, hranjivih tvari, vitamina i pektolitičkog enzima idealna je za fermentaciju fermentacija od šljiva. Kvasac omogućuje postizanje do 17-18% alkohola u 10-14 dana, dajući fermentacijama karakterističan okus domaće šljivovice. Jedno pakiranje od 62 g dovoljno je za pripremu do 25 L fermentacije koristeći samo 5 kg šećera! Njihova upotreba je izuzetno jednostavna, a rezultat će nadmašiti vaša očekivanja!
Način upotrebe:
Usitnite 14 kg šljiva (najbolje bez koštica). Od 9L vode i 5 kg šećera pripremite šećerni sirup i prelijte ga preko šljiva. Nakon hlađenja na temperaturu od 25-30°C, dodajte sadržaj vrećice i dobro promiješajte. Fermentaciju provodite oko 2 tjedna, miješajući svakih 2 dana. Za postizanje višeg postotka alkohola, nakon 5 dana dodajte 1,5 kg šećera. Zatim filtrirajte fermentaciju. Za gotovu šljivovicu preporučujemo dodatak Alco-crystal, koji će naglasiti voćne arome.
Sastojci:
kvasac, amonijev fosfat, kalijev fosfat, magnezijev sulfat, suhi pektolitički enzim, vitamin B1.
Napomena:
pakiranje iskoristite u cijelosti za jednu fermentaciju.
Dimenzije pakiranja: