Od sada najbolji su još bolji! Predstavljamo Turbo X-Pure 21,3% kvasce, koji omogućuju postizanje čak 21,3% alkohola u fermentaciji – u novoj, poboljšanoj formuli. Ovi aktivni, sušeni kvasci s hranjivom tvari osiguravaju ugodan miris, bolje i brže fermentiranje! Svijet destilacije ima igrača o kojem je oduvijek sanjao – snažne i izuzetno učinkovite kvasce za šećerne fermentacije.
Prednosti koje ti donosi nova formula Turbo X-Pure 21,3%, 50 L:
Upozorenje! Za postizanje najboljih rezultata slijedi upute na pakiranju.
Preporučena temperatura fermentacije je 20-25⁰C – kao optimalna za rad kvasaca, osiguravajući odgovarajuću fermentaciju u određenom vremenu.
Ovo su Turbo X-Pure 21,3% kvasci za 50 L – jedna od zvijezda u cijenjenoj obitelji Turbo X-Pure kvasaca. To je savršeno prilagođena količina hranjivih tvari i destilacijskih kvasaca, zahvaljujući kojima možeš pripremiti 50 L fermentacije s izvrsnim okusnim i aromatičnim parametrima. Čista snaga i izvrsna kvaliteta konačnog proizvoda. S Turbo X-Pure proces fermentacije odvija se brzo, učinkovito i bez neugodnog mirisa. Zahvaljujući velikoj otpornosti na alkohol, primijenjena mješavina kvasaca i hranjive tvari fermentira do 21,3% (u optimalnim uvjetima nakon otprilike 14 dana).
Turbo X-Pure kvasci su prvi na tržištu kvasci koji fermentiraju do 21,3% alkohola.
Sada se Turbo X-Pure predstavljaju u još učinkovitijoj „verziji 2.0”, kao poboljšana mješavina dvaju visokoalkoholizirajućih, aktivnih sojeva destilacijskih kvasaca i odgovarajuće odabrane hranjive tvari koja podržava njihov razvoj.
Smanjenje na minimum količine nusproizvoda fermentacije omogućilo je osiguranje još čišće fermentacije i povoljno utjecalo na miris koji prati ovaj proces. Ne moraš se više bojati da će fermentacija širiti neugodan miris. Nova formula također donosi još bolju dinamiku djelovanja i učinkovitost, a pritom veću sigurnost cijelog procesa – to je manja vjerojatnost zaustavljanja fermentacije i lakši put do brzog postizanja željenih rezultata kod šećernih fermentacija.
Jedna vrećica Turbo X-Pure kvasaca težine 250 g dovoljna je za 50 L fermentacije. Da bi kvasci pokazali punu snagu, važno je djelovati točno prema uputama navedenim na pakiranju.
Način upotrebe – recept za 50 L fermentacije:
Odaberi varijantu fermentacije (vidi tablicu). U fermentacijski spremnik dodaj I porciju šećera i otopi je u odgovarajućoj količini mlake vode temperature oko 25-30⁰C. Zatim dodaj cijeli sadržaj vrećice i dobro promiješaj. Tako pripremljenu otopinu podvrgni fermentaciji tijekom određenog broja dana navedenog u tablici (prema odabranoj varijanti), na temperaturi 20-25⁰C.
Za varijante (III i IV) s količinom šećera većom od 14 kg, drugu porciju šećera dodaj pažljivo nakon *24 i *48 sati, kada koncentracija šećera iznosi oko 12-14⁰Blg.
Savjet: najbolje je dodati oko 100 g šećera i pričekati da pjena padne, zatim dodati ostatak šećera. To će spriječiti izlijevanje fermentacije.
Upozorenje: Fermentacija će se pjeniti!
Za postizanje najboljeg učinka, preporučujemo bistrenje fermentacije nakon završene fermentacije sredstvom Klar Turbo Spirit.
Varijanta |
|
I |
II |
III |
IV |
---|---|---|---|---|---|
Alkohol [%] |
|
15 |
17 |
19 |
21,3 |
Šećer [kg] |
Porcija (I) |
12 |
14 |
14* |
14* |
Porcija (II) |
- |
- |
2 |
4 |
|
Voda [L] |
|
43 |
42 |
40 |
39 |
Dani |
|
2 |
3-5 |
5-7 |
7-14 |
Upozorenje:
Pakiranje iskoristi u cijelosti za jednu fermentaciju.
Slatkasti okus nakon završene fermentacije povezan je s glicerinom koji proizvode kvasci.
Sastojci:
kvasci, kalijev fosfat, magnezijev sulfat, kalcijev karbonat, magnezijev oksid, vitamin B1.