Enovini® OK RED - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g

SIMBOL: 400390
EAN: 5904816007602

1,49 EUR

Dodaj u košaricu

212,86 EUR/kg

SIMBOL: 400390
EAN: 5904816007602


OPIS

Aktivni, suhi kvasci Enovini® OK RED namijenjeni su vinogradarima koji proizvode vina od crvenog grožđa i trešanja. S ovim kvascima vaša vina bit će bolja nego ikad prije.Za crveno voće- kvasci su namijenjeni za vina od trešanja i crvenog grožđa.Smanjuju kiselost vina- Enovini® OK RED su kvasci koji... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Aktivni, suhi kvasci Enovini® OK RED namijenjeni su vinogradarima koji proizvode vina od crvenog grožđa i trešanja. S ovim kvascima vaša vina bit će bolja nego ikad prije.


  • Za crveno voće - kvasci su namijenjeni za vina od trešanja i crvenog grožđa.
  • Smanjuju kiselost vina - Enovini® OK RED su kvasci koji smanjuju sadržaj jabučne kiseline u vinu za 20-24%. Zahvaljujući tome, vino je blaže i manje kiselo, što omogućuje ugodnije iskustvo okusa.
  • Manja količina šećera - zahvaljujući primjeni kvasaca koji smanjuju kiselost, uspješno možete smanjiti dodatak šećera, dobivajući dobro poluslatko ili polusuho vino.
  • Harmonijski okus i aroma vina - kvasci Enovini® OK RED omogućuju stvaranje uravnoteženih vina s blagim okusom i zanimljivom voćnom aromom.
  • Plemeniti kvasci visoke kvalitete - uz korištenje kvasaca Enovini® OK RED stvorit ćete najbolja domaća vina s jačinom do 14%.


Enovini® OK RED su suhi vinski kvasci koji smanjuju kiselost vina od crvenog voća koje sadrži jabučnu kiselinu. To su kvasci prikladni za vina od trešanja i tamnog grožđa. Kvasci Enovini® OK RED osigurat će vašim vinima uravnotežen okus i pun, voćni buket.


Svojstva kvasaca Enovini® OK RED omogućuju smanjenje sadržaja jabučne kiseline u vinima od trešanja i grožđa za 20-24%. 


Paket omogućuje dobivanje 25 L vina s jačinom do 14%. Kvasci su jednostavni za upotrebu, nije ih potrebno prethodno razmnožavati. 


Način upotrebe:

Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane vode, ohlađene na temp. 30°C. Ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s postavom vina. Preporučena početna koncentracija šećera - max 20°Blg, a kiselost maksimalno 14 g/L (najbolje 12 - 13 g/L). Fermentaciju provodite na temp. 20 - 25°C. Kada koncentracija šećera padne na oko 10 ºBlg (u 2 - 3 danu) dodajte sljedeću porciju šećera, npr. 50 g/L. Radnju možete ponoviti u 5 - 6 danu fermentacije.

Napomena: Optimum djelovanja kvasaca postići ćete slijedeći gore navedene informacije.


Sastojci:

kvasci Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearat sorbitola. 


Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju. Čuvati na suhom mjestu na sobnoj temperaturi.

Masa
7.0 g

koliko litara
25.0 L

namjena
crno vino

tip
sušeni

Enovini® OK RED - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g

Enovini® OK RED - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g ['kvasac za tamno grožđe', ' kvasac za trešnje', ' vino od trešanja', ' vino od grožđa', ' kvasac za smanjenje kiselosti', ' kvasac za crna vina', ' suhi kvasac', ' domaće vino', ' kvasac za redukciju kiselosti', ' kvasac Enovini', ' vinski kvasac Browin']
omiljeno

1,49 EUR

212,86 EUR/kg

Dodaj u košaricu