Aktivni, suhi kvasci Enovini® OK RED namijenjeni su vinogradarima koji proizvode vina od crvenog grožđa i trešanja. S ovim kvascima vaša vina bit će bolja nego ikad prije.
Enovini® OK RED su suhi vinski kvasci koji smanjuju kiselost vina od crvenog voća koje sadrži jabučnu kiselinu. To su kvasci prikladni za vina od trešanja i tamnog grožđa. Kvasci Enovini® OK RED osigurat će vašim vinima uravnotežen okus i pun, voćni buket.
Svojstva kvasaca Enovini® OK RED omogućuju smanjenje sadržaja jabučne kiseline u vinima od trešanja i grožđa za 20-24%.
Paket omogućuje dobivanje 25 L vina s jačinom do 14%. Kvasci su jednostavni za upotrebu, nije ih potrebno prethodno razmnožavati.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane vode, ohlađene na temp. 30°C. Ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s postavom vina. Preporučena početna koncentracija šećera - max 20°Blg, a kiselost maksimalno 14 g/L (najbolje 12 - 13 g/L). Fermentaciju provodite na temp. 20 - 25°C. Kada koncentracija šećera padne na oko 10 ºBlg (u 2 - 3 danu) dodajte sljedeću porciju šećera, npr. 50 g/L. Radnju možete ponoviti u 5 - 6 danu fermentacije.
Napomena: Optimum djelovanja kvasaca postići ćete slijedeći gore navedene informacije.
Sastojci:
kvasci Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearat sorbitola.
Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju. Čuvati na suhom mjestu na sobnoj temperaturi.