Utezi za bačve, keramički, fi 22 cm

SIMBOL: 362122
EAN: 5904816009323

14,17 EUR

Dodaj u košaricu

14,17 EUR/kom.

SIMBOL: 362122
EAN: 5904816009323


OPIS

Težinski kamen promjera 22 cm, za posude koje se koriste za kiseljenje kupusa, krastavaca ili za salamurenje.Preporučuje se za bačvekapaciteta od 5 do 20 litara i lonce (posebno keramičke) kapaciteta od 5 do 15 L.Korisno u svakom kućanstvu - težinski kamenosigurava idealan tijek procesa kiseljenjaku... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Težinski kamen promjera 22 cm, za posude koje se koriste za kiseljenje kupusa, krastavaca ili za salamurenje. Preporučuje se za bačve kapaciteta od 5 do 20 litara i lonce (posebno keramičke) kapaciteta od 5 do 15 L.


  • Korisno u svakom kućanstvu - težinski kamen osigurava idealan tijek procesa kiseljenja kupusa, krastavaca i drugog povrća, kao i salamurenja mesa. 
  • Učinkovit - veličina i težina pritiska su odabrani tako da unutar bačve ili posude odgovarajućeg kapaciteta i prilagođenog promjera drže sadržaj ispod površine salamure / nastalog soka.
  • Praktičan i jednostavan za korištenje - kamen se sastoji od 2 polovice koje se slažu jedna na drugu s otvorima, što olakšava ispuštanje soka tijekom kiseljenja i omogućuje lako umetanje i vađenje pritiska, kao i brz pristup kiselini bez potrebe za vađenjem obje polovice kamena. 
  • Visokokvalitetna glazirana keramika - ovaj estetski pritisak izrađen je ručno od keramike, materijala 100% prirodnog, koji ne reagira s hranom i otporan je na djelovanje kiselina. Dodatna vrijednost kamena je njegova glazirana, otporna na ogrebotine površina.
  • Funkcionalan - kamen je prikladan za sigurno čuvanje kiselina kroz dulje vrijeme, a otvori u polovicama kamena te treći, koji nastaje spajanjem dijelova pritiska, također služe za to da se sok koji nastaje tijekom kiseljenja može slobodno odvoditi iznad razine pritiska.
  • Jednostavno čišćenje i skladištenje - zahvaljujući glazuri, pritisak se može lako oprati nakon svake upotrebe, a nakon sušenja lako održavati čistim tijekom skladištenja. 


Kamen je otporan na temperature od 0-300⁰C.

Proizvod ima certifikat za kontakt s hranom. 

 

Svatko tko voli ukusne i zdrave domaće kiseline (kao i salamurene mesne specijalitete) dobro zna koliko je važno za konačni rezultat pravilno pripremiti i voditi proces kiseljenja (ili salamurenja). Prikladna posuda savršeno će nadopuniti kamen pritiska od 100% prirodnog materijala, sigurnog za kontakt s hranom i otpornog na djelovanje kiselina. On će držati sadržaj ispod površine salamure / nastalog soka i pomoći će održati najbolju kvalitetu sadržaja kroz dugo vrijeme. Ovaj dvodijelni pritisak od glazirane keramike upravo je idealno rješenje – savršeno funkcionalno i praktično. Razdvajanje kamena na 2 dijela ima, između ostalog, tu prednost što omogućuje umetanje i vađenje pritiska u posudu s promjerom otvora nešto manjim od promjera kamena kada je sastavljen. 

Svaka od dvije polovice kamena ima otvor, a kada se kamen sastavi u cjelinu, nastaje još jedan, središnji otvor. Ovi otvori (promjera 2 cm) olakšavaju umetanje polovica pritiska te služe za odvodnju soka koji nastaje tijekom kiseljenja iznad razine kamena. Da biste izvadili porciju kiselina, dovoljno je podići samo jedan dio kamena. 


Pritisak stoji na straži kvalitete sadržaja, njegovog mirisa i okusa. Glazirana površina keramike omogućuje lako održavanje kamena čistim.


Upute za korištenje:

Dobro postavljen pritisak trebao bi tako opteretiti povrće da do njih ne dolazi zrak. Tijekom kiseljenja bačvu / posudu treba postaviti na sigurno mjesto, u prostoriji s sobnom temperaturom. Kada započne mliječna fermentacija, treba provjeravati je li povrće uronjeno u nastali sok. Održavajući takve uvjete, kiseline se mogu uspješno čuvati čak nekoliko mjeseci bez straha da će se ispod kamena pojaviti plijesan ili bakterije (kao što se može dogoditi u slučaju korištenja drvenog pritiska).


Kada koristite posude s vodenim prstenom, vrijedi se sjetiti redovitog nadopunjavanja razine vode u tom prstenu. To će pomoći spriječiti gubitak nepropusnosti pritiska. S druge strane, dodavanje malo jestivog ulja u prsten pomoći će smanjiti isparavanje tekućine.


Preporuke za čišćenje i skladištenje: 

Pritisak treba prati pomoću četke i vode, bez upotrebe deterdženata. Ne prati u perilici posuđa. 

Skladištiti nakon sušenja, pazeći da proizvod nije izložen lomljenju. 

Svaki primjerak proizvoda je ručno izrađen, stoga mogu postojati minimalne razlike u izgledu i dimenzijama pojedinih pritisaka. 


Veličina:

- fi 22 cm

-debljina 2 cm

Težina: 1500 g


Kupnjom ovog proizvoda podržavate obrt i ručnu izradu proizvoda, od kojih svaki ima dodatnu vrijednost, a to je određeni stupanj jedinstvenosti.

Masa
1.395 kg

kapacitet
15.0 L

unutarnji promjer bačve
22.0 CM

za kiseljenje
da

poklopac
ne

Utezi za bačve, keramički, fi 22 cm

Utezi za bačve, keramički, fi 22 cm ['utezi za kiseljenje', ' utezi za bačve', ' kamen za bačve', ' utezi za keramiku', ' kamen za salamurenje', ' utezi za kiseljenje', ' utezi za salamurenje mesa', ' utezi od glazirane keramike', ' glazirani kamen za kiseljenje', ' kamen za bačve', ' kamen za kiseljenje u keramici', ' kiseljenje', ' prirodni utezi', ' keramički utezi', ' salamurenje', ' domaće kiseljenje', ' kako kiseliti krastavce', ' kupus', ' tajne uspješnog kiseljenja', ' proizvodi od keramike', ' kiseljenje krastavaca', ' kiseljenje kupusa', ' posude za kiseljenje', ' kamen za utezi', ' domaća prerada', ' keramički utezi', ' keramički kamen']
omiljeno

14,17 EUR

14,17 EUR/kom.

Dodaj u košaricu