Ovaj visokokvalitetni, pravokutni kamen, izrađen od crnog granita, bit će savršen za pečenje ukusne pizze, kao i hrskavog kruha ili kolačića. Također ga možete uspješno koristiti za roštiljanje. Postavljen u kućnu pećnicu, omogućit će vam postizanje efekta sličnog onome koji pruža tradicionalna peć za pizzu.
Zahvaljujući upotrebi ovog sto posto prirodnog i izdržljivog granita, pečenje će biti kraće i lakše, jer odlično akumulira toplinu i ravnomjerno upija vlagu na cijeloj površini. Ova dragocjena svojstva kamena omogućit će vam pripremu, između ostalog, ukusnih pizza - tijesto će imati okus kao u najboljim talijanskim pizzerijama! Ostala pečenja također će oduševiti profesionalnim učinkom. Kamen će se savršeno pokazati i tijekom roštiljanja omiljenog mesa ili povrća.
Savršeno glatka gornja površina, polirane (fazirane) rubove, mat, protuklizna donja površina granitne ploče - sve to jamči praktičnu i sigurnu upotrebu kamena te njegovo lako čišćenje nakon završetka pečenja ili roštiljanja. Ako ga budete pravilno koristili, služit će vam dugi niz godina, i dalje izazivajući divljenje.
Kamen se također može koristiti za posluživanje domaćih proizvoda - mesnih prerađevina, sireva, povrća, voća, sushija ili predjela, koji će se na njemu vrlo efektno prezentirati.
Ovaj elegantni crni kamen bit će izvrstan poklon za svaku prigodu. Postat će lijep, a ujedno čvrst i trajan element opreme svake kuhinje, bilo tradicionalne ili moderne.
Upute za upotrebu kamena za pizzu:
Prije prve upotrebe kamen operite pod tekućom vodom (hladnom ili mlakom) ili obrišite mokrom krpom.
Čisti kamen (s poliranom stranom prema gore) postavite na rešetku u obliku mreže/roštilja, na srednjoj razini hladne pećnice. Dimenzije kamena prilagođene su dimenzijama rešetke kako bi se optimalno iskoristila njegova korisna površina. Postavite temperaturu na oko 250-270°C i zagrijavajte pećnicu 30-60 minuta. Pomoću lopatice stavite pizzu na kamen i pecite nekoliko minuta - ovisno o debljini tijesta, prema preporukama iz recepta. Gotovu pizzu izvadite iz pećnice pomoću lopatice. Nakon završetka pečenja, ostavite kamen u pećnici dok se potpuno ne ohladi.
Kamen perite ručno, koristeći eventualno blage (prirodne) deterdžente za pranje posuđa. Zalijepljene ostatke tijesta nježno sastružite.
Pojava mrlja na površini kamena za pizzu prirodan je proces, povezan s korištenjem proizvoda. Sve mrlje koje ne nestanu nakon pranja ni na koji način neće utjecati na funkcionalnost kamena - bit će samo znak koliko se često koristi.