Granitni pravokutni kamen za pizzu 37 x 35 cm

SIMBOL: 312026
EAN: 5904816005974

21,26 EUR

Dodaj u košaricu

21,26 EUR/kom.

SIMBOL: 312026
EAN: 5904816005974


OPIS

Ovaj visokokvalitetni, pravokutni kamen, izrađen od crnog granita, bit će savršen za pečenje ukusne pizze, kao i hrskavog kruha ili kolačića. Također ga možete uspješno koristiti za roštiljanje. Postavljen u kućnu pećnicu, omogućit će vam postizanje efekta sličnog onome koji pruža tradicionalna peć ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Ovaj visokokvalitetni, pravokutni kamen, izrađen od crnog granita, bit će savršen za pečenje ukusne pizze, kao i hrskavog kruha ili kolačića. Također ga možete uspješno koristiti za roštiljanje. Postavljen u kućnu pećnicu, omogućit će vam postizanje efekta sličnog onome koji pruža tradicionalna peć za pizzu.


  • Za pizzu i kruh - kamen će biti savršen za pečenje izvrsne pizze za cijelu obitelj, kao i kruha, peciva ili kolačića. Pravokutni oblik idealan je za potpuno iskorištavanje mogućnosti pećnice i pripremu pečenja za cijelu obitelj.
  • Izvrstan za upotrebu u pećnici i za jela s roštilja - kamen će olakšati i ubrzati proces pečenja, ravnomjerno će raspodijeliti toplinu i upiti vlagu, zahvaljujući čemu će pizza imati okus kao da je pripremljena u najboljoj pizzeriji, a ostala pečenja također će oduševiti izgledom i okusom. Odlično će poslužiti i za roštiljanje mesa i povrća te temperiranje čokolade.
  • Visoka kvaliteta i bezvremenska ljepota forme - prirodni, pažljivo obrađeni granit, otporan na visoke temperature. Pridržavajući se uputa za upotrebu, uživat ćete u ovom kamenu dugi niz godina. Lijepo će se predstaviti ne samo u kuhinji i na roštilju, već i na stolu - korišten za posluživanje jela.
  • Praktična i sigurna upotreba kamena te njegovo lako čišćenje nakon završetka pečenja ili roštiljanja. Cijenit ćete i savršeno glatku gornju površinu ploče, kao i protukliznu donju površinu.
  • Ideja za poklon - ovaj elegantni kamen bit će izvrstan poklon za razne prigode – posebno za ljubitelje pizze i domaćih pečenja, roštilja te visokokvalitetnih kulinarskih dodataka.


Zahvaljujući upotrebi ovog sto posto prirodnog i izdržljivog granita, pečenje će biti kraće i lakše, jer odlično akumulira toplinu i ravnomjerno upija vlagu na cijeloj površini. Ova dragocjena svojstva kamena omogućit će vam pripremu, između ostalog, ukusnih pizza - tijesto će imati okus kao u najboljim talijanskim pizzerijama! Ostala pečenja također će oduševiti profesionalnim učinkom. Kamen će se savršeno pokazati i tijekom roštiljanja omiljenog mesa ili povrća.


Savršeno glatka gornja površina, polirane (fazirane) rubove, mat, protuklizna donja površina granitne ploče - sve to jamči praktičnu i sigurnu upotrebu kamena te njegovo lako čišćenje nakon završetka pečenja ili roštiljanja. Ako ga budete pravilno koristili, služit će vam dugi niz godina, i dalje izazivajući divljenje.


Kamen se također može koristiti za posluživanje domaćih proizvoda - mesnih prerađevina, sireva, povrća, voća, sushija ili predjela, koji će se na njemu vrlo efektno prezentirati.


Ovaj elegantni crni kamen bit će izvrstan poklon za svaku prigodu. Postat će lijep, a ujedno čvrst i trajan element opreme svake kuhinje, bilo tradicionalne ili moderne.


Upute za upotrebu kamena za pizzu:

Prije prve upotrebe kamen operite pod tekućom vodom (hladnom ili mlakom) ili obrišite mokrom krpom.

Čisti kamen (s poliranom stranom prema gore) postavite na rešetku u obliku mreže/roštilja, na srednjoj razini hladne pećnice. Dimenzije kamena prilagođene su dimenzijama rešetke kako bi se optimalno iskoristila njegova korisna površina. Postavite temperaturu na oko 250-270°C i zagrijavajte pećnicu 30-60 minuta. Pomoću lopatice stavite pizzu na kamen i pecite nekoliko minuta - ovisno o debljini tijesta, prema preporukama iz recepta. Gotovu pizzu izvadite iz pećnice pomoću lopatice. Nakon završetka pečenja, ostavite kamen u pećnici dok se potpuno ne ohladi.

 

  • Izbjegavajte nagle promjene temperature - granit ne voli ekstremne promjene temperature, stoga uvijek stavljajte kamen u hladnu pećnicu, a nakon upotrebe vadite ga tek kada se ohladi. To će izbjeći termički šok i zaštititi kamen od mogućeg pucanja. Također izbjegavajte stavljanje hladnih proizvoda (direktno iz hladnjaka) na njega.
  • Nikada ne zagrijavajte mokri kamen - ako se mokri kamen zagrije, voda neće biti pravilno isparena i pod utjecajem unutarnjeg pritiska mogu se pojaviti pukotine.
  • Upozorenje! Kamen se zagrijava na visoke temperature - izravni kontakt s njim može uzrokovati opekline. Po potrebi koristite odgovarajuće zaštitne rukavice.
  • Ne premazujte kamen za pizzu uljem - polirana površina granita ima mikropore i u određenoj mjeri može upiti ulje, što će utjecati na okus pečenja. Dodatno, može se pojaviti i neželjeno dimljenje iz pećnice.

 

Kamen perite ručno, koristeći eventualno blage (prirodne) deterdžente za pranje posuđa. Zalijepljene ostatke tijesta nježno sastružite.

Pojava mrlja na površini kamena za pizzu prirodan je proces, povezan s korištenjem proizvoda. Sve mrlje koje ne nestanu nakon pranja ni na koji način neće utjecati na funkcionalnost kamena - bit će samo znak koliko se često koristi.

Duljina
37 cm

Širina
35 cm

Visina
2 cm

Masa
7.0 kg

Granitni pravokutni kamen za pizzu 37 x 35 cm

Granitni pravokutni kamen za pizzu 37 x 35 cm ['za pečenje pizze', ' granitni kamen za pizzu', ' granitni kamen', ' kamen za pizzu od granita', ' kamen za pizzu', ' kamen za pečenje', ' kamen za roštiljanje', ' kamen za roštilj', ' talijanska pizza', ' domaća pizza', ' najbolja pizza', ' pizza kao iz pećnice', ' za pečenje kruha', ' za poklon', ' pravokutni kamen za pečenje', ' pravokutni kamen za pizzu', ' kamen za posluživanje', ' za pečenje peciva', ' temperiranje čokolade']
omiljeno

21,26 EUR

21,26 EUR/kom.

Dodaj u košaricu