Moji hobiji: Izrada domaćeg vina / knjiga
Ovaj priručnik posvećen je amaterskim vinarima koji djeluju u mikro skali. S mišlju na njih, obrađeni su najvažniji vinski sirovine, sljedeće faze procesa vinifikacije te pravila brige o vinu tijekom njegovog sazrijevanja.
Vino pruža one posebne dojmove i emocije koje raspiruju ili umiruju osjetila, bude maštu i potiču egzistencijalne refleksije. Vino povezuje generacije, olakšava uspostavljanje kontakata i produbljivanje društvenih odnosa. Zahvaljujući mogućnosti korištenja novih sorti vinove loze, prilagođenih težim uvjetima uzgoja, u različitim regijama - uključujući i one s hladnijom klimom, nastaju prekrasni vinogradi i jednako šarmantni vinogradići, osnovani u kućnim vrtovima. U voćnjacima, u skladu s vječnim ritmom godišnjih doba, dozrijevaju plodovi koji mame svojim bogatstvom - izvrsni i kao materijal za vina.
Koristimo se receptima iz knjige i stvarajmo zanimljiva, dobra pića kako bismo mogli uživati u izvanrednim iskustvima koje pruža degustacija vina ili medovine iz vlastitog, kućnog podruma.
dr inž. EWA KWAPISZ - biotehnolog, menadžer i bivši sveučilišni nastavnik specijaliziran za proizvodnju enzima i organskih kiselina, suautorica tehnološke linije za proizvodnju vinskih kvasaca i hranjivih tvari, entuzijast s ogromnim iskustvom u poboljšanju enoloških procesa.