Od danas će zatvaranje boca biti pravo zadovoljstvo, zahvaljujući setu od 100 komada prirodnog aglomeriranog čepa. Čepovi su izrađeni drobljenjem prirodnog pluta, a zatim oblikovani u oblik stošca dimenzija 23 x 18 mm.
Pripremate vlastita domaća vina? Pazite da proces punjenja boca bude pažljivo izveden i uz poštivanje svih mjera opreza? Od danas će zatvaranje boca biti zadovoljstvo, zahvaljujući setu od 100 komada prirodnog aglomeriranog čepa. Čepovi su izrađeni drobljenjem prirodnog pluta, a zatim oblikovani u oblik stošca dimenzija 23 x 18 mm. Uz korištenje npr.: zatvarača, možete njima zatvoriti boce promjera min. 17 mm. Specifičan oblik stošca omogućuje praktično zatvaranje već otvorenih boca s vinom, uz maksimalnu nepropusnost! Stožasti čepovi posebno se preporučuju za zatvaranje boca s sadržajem za brzo konzumiranje.
Upotreba:
Sve vrste čepova od pluta potrebno je pravilno pripremiti za zatvaranje. Zanemarivanje ovog postupka može dovesti do oštećenja čepova ili zatvarača. U kućnim uvjetima čepove je dovoljno uroniti na oko 3 minute u vruću vodu ili ih staviti pod poklopac iznad kipuće vode. Time će postati plastičniji, što će olakšati zatvaranje boca.
Napomena:
Treba imati na umu da čepove ne treba "vlažiti" predugo, jer to može uzrokovati njihovo oštećenje. Nakon zatvaranja, boce bi trebale ostati u uspravnom položaju najmanje jedan dan. To će omogućiti prilagodbu čepa unutarnjoj stijenci grla boce. Zatim postavljamo boce u vodoravni položaj, što sprječava isušivanje čepa (vino "ispire" čep) i osigurava pravilnu izmjenu plinova između unutrašnjosti boce i okoline. Nakon dva do tri dana potrebno je provjeriti propuštaju li čepovi. Ako primijetimo curenje, bit će potrebno zamijeniti čep novim.
Preporučeni zatvarači: