PROIZVOD NEDOSTUPAN
Poljski chmielone je pivo koje je varijacija na temu jako hmeljenog lagera. Ovaj stil će se odlikovati izraženim aromom plemenitog hmelja, koji se ističe biljno-cvjetnim akcentima te snažnom začinskom i pomalo čajnom notom. Prijedlog za sve ljubitelje jako hmeljenih, svijetlih piva.
Obavezno pripremite vlastito poljsko chmielone i uživajte u njegovom okusu!
Poljsko chmielone pivo bit će izuzetno slično češkim Pilsovima i kao takvo pripada osvježavajućim pivima idealnim za druženje s prijateljima. Hmelj Lubelski dodan u set je naša domaća sorta plemenitog hmelja, često korištena od strane komercijalnih pivovara.
Točno 20 L takvog piva pripremit ćete jednostavno s našim setom za poljsko chmielone.
Obavezno isprobajte ovo pivo koje se odlikuje hmeljnom gorčinom i cvjetnim, biljnim i zemljanim aromama. Sigurno će vas oduševiti njegov okus i cijena niža od sličnih craft piva.
Piva Coopers su najviša kvaliteta sastojaka i jamstvo uspješnog piva. Ne čekajte, isprobajte!
Poljsko chmielone pivo može se kombinirati s gotovo svim vrstama jela, a posebno dobro odgovara poljskoj kuhinji i jelima na bazi svinjetine.
Preporučeni način posluživanja je visoka čaša ili krigla od debelog stakla.
Preporučena temperatura posluživanja je 6-8oC.
Sadržaj ekstrakta: oko 12 BLG
Maksimalna koncentracija alkohola: 4,5%
Stupanj hmeljenja / gorčine IBU: 33
Boja piva: slamna do zlatna.
Recept za poljsko chmielone pivo:
1. Oprema za pravljenje piva temeljito isperite pomoću OXI Turbo.
2. U čašu ulijte vodu temperature oko 28oC, a zatim dodajte kvasac, smješten ispod plastičnog poklopca limenke. Sve hidratizirajte 15 minuta.
3. Limenku oslobodite uputa, a zatim je stavite u vruću vodu na oko 10 minuta.
4. U lonac ulijte oko 2 L vode, a zatim je dovedite do vrenja.
5. Sadržaj limenke ulijte u lonac s vodom, dodajte 1 kg glukoze i temeljito promiješajte dok se sastojci ne otope.
6. U isprani fermentacijski spremnik ulijte 2 L hladne vode i sadržaj lonca, zatim sve dopunite vodom do 20 L volumena.
7. Stabilizirajte temperaturu smjese na 18-20oC, a zatim dodajte hidratizirani kvasac i energično promiješajte.
8. Spremnik čvrsto zatvorite i ugradite u njega fermentacijsku cijev*.
Preporučujemo horizontalnu ili kutnu cijev koja omogućuje smanjenje visine posude s pripravkom, što olakšava postavljanje na police, regale ili jedno na drugo.
9. Fermentaciju provodite oko 14 dana, na sobnoj temperaturi.
10. Vrećicu za hmeljenje prokuhajte 10 minuta u vodi, stavite u nju sadržaj vrećice s hmeljem, zatim vrećicu s hmeljem ubacite u fermentacijski spremnik s pivom na razdoblje od 3 dana.
11. Nakon tog vremena, pivo pretočite u boce iznad taloga. U svaku bocu zapremine 0,5 L dodajte 1 tabletu Coopers Carbonation Drops ili 2,5 g šećera, zatim zatvorite kapsulom. Boce stavite na tamno i toplo mjesto.
12. Nakon 2 tjedna pivo je spremno za konzumaciju. Na zdravlje!
Set sadrži:
- hermetički zatvoren hmeljeni slad Lager, 1,7 kg i vrećicu pivskog kvasca,
- glukozu 1 kg,
- hmelj Lubelski 30 g,
- vrećicu za filtraciju,
- upute za pripremu piva.