Prozirni fermentacijski spremnik 30 L sada u izvanrednom, proširenom setu.
Zahvaljujući dodatnim elementima još lakše i udobnije pripremit ćete svoja omiljena domaća pića. Iskoristite ovu priliku već danas!
Cijeli set možete koristiti i za proizvodnju domaćih kiselih krastavaca.
Fermentacijski spremnik ima certifikat PZH koji dopušta kontakt s prehrambenim proizvodima. Izrađen je od prozirnog materijala, što omogućuje promatranje napretka fermentacije bez potrebe za otvaranjem poklopca. Proizvod je od polipropilena, bez BPA.
Sada prošireni set: spremnik s dva fermentacijska čepa s čepićem i tri nelomljive cijevi: vertikalna MAXI, bočna cijev i horizontalna cijev.
S ovim praktičnim, kompletnim setom lako ćete pripremiti svoja omiljena domaća pića, a po potrebi i kisele krastavce. Spremnik zapremine 30 L izrađen je od prozirnog materijala namijenjenog za kontakt s hranom. Možete promatrati napredak fermentacije bez potrebe za otvaranjem poklopca. Spremnik se odlikuje velikom izdržljivošću, odgovarajućom elastičnošću i otporan je na promjene boje nastale u kontaktu s taninima iz voća.
Cijev omogućuje kontrolirano ispuštanje ugljičnog dioksida (CO2) tijekom fermentacije i učinkovito štiti pripravak od oksidacije, kao i od neželjenih voćnih mušica, drugih insekata, kao i bakterija.
Samostalno bušenje dodatne rupe omogućit će vam postavljanje kutne cijevi i npr. vođenje fermentacije istovremeno u nekoliko spremnika postavljenih jedan na drugi.
Napomena: u slučaju ograničene mogućnosti kontrole razine vode u cijevi, možete je napuniti manje isparljivom uljnom tekućinom.
Korištenje spremnika:
Kako biste olakšali otvaranje spremnika, potrebno je lagano podići poklopac povlačenjem za ručku, umetnuti u nastali otvor npr. dršku žličice, a zatim je povući oko ruba spremnika. Ne preporučuje se čišćenje spremnika grubim spužvama kako ne biste izgrebali njihovu površinu, što bi moglo postati leglo infekcija.
NAPOMENA: Spremnik se može dodatno zapečatiti premazivanjem rubova spremnika vazelinom ili jestivim uljem. Prije pripreme pripravka fermentacijski spremnik treba temeljito dezinficirati pomoću kalijevog metabisulfita.
Maksimalna dopuštena temperatura punjenja: 85°C
Temperatura spremnika prije punjenja treba biti: minimalno 5°C
Maksimalna koncentracija alkohola u punjenju: 50%
Skladištenje s UV zaštitom
Kako bi se spriječila oštećenja uzrokovana UV zračenjem, spremnici prazni ili napunjeni ne smiju se skladištiti na otvorenom. Ako to nije moguće zbog uvjeta skladištenja, spremnike i poklopce treba skladištiti tako da ih zaštitite od UV zračenja. To se može postići, na primjer, dodatnim prekrivanjem paleta sa spremnicima i poklopcima ceradom od plastike otpornom na UV zračenje.
Skladištenje praznih spremnika
S obzirom na to da su spremnici i poklopci osjetljivi na djelovanje atmosferskih čimbenika, treba ih skladištiti na suhom mjestu i pri stalnoj temperaturi. To ne samo da štiti od vlage, već i učinkovito sprječava kondenzaciju vode koja može uništiti posebno pakiranja ukrašena offset tiskom, IML aplikacijom ili digitalnim tiskom. Osim toga, unatoč korištenju antistatičkog sredstva, ne može se isključiti onečišćenje prašinom ili prljavštinom, stoga je potrebno osigurati skladištenje u čistoj prostoriji.