Ukusno đumbirsko pivo koje možete napraviti sami!
S ovim koncentratom marke Coopers na jednostavan način napravit ćete oko 10 L tradicionalnog australskog đumbirskog piva intenzivnog, blago pikantnog okusa i s lijepom, dugotrajnom bijelom pjenom.
Set marke Coopers sadrži:
DIY proizvod.
Način pripreme alkoholnog piva:
Sadržaj vrećice otopite u fermentacijskoj posudi, u 1 L vruće (ne kipuće) vode. Zatim dodajte 0,5 kg nerafiniranog šećera i dobro promiješajte. Sve nadopunite hladnom vodom do volumena od 10 L i dodajte pivski kvasac, potom ponovno promiješajte i zatvorite fermentacijsku posudu.
Fermentaciju provodite na temperaturi 21-27°C oko 6-10 dana, na mjestu zaštićenom od izravnog sunčevog svjetla. Nakon tog vremena provjerite gustoću sladovine – ako iznosi oko 1-2⁰Blg, pivo se može pretakati u boce, dodajući po 4 g šećera na svakih 0,5 litra.
Boce zatvorene krunskim čepovima ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, zatim ih premjestite na hladnije mjesto (max. 18°C) na najmanje 2-3 tjedna. Prije posluživanja pivo je preporučljivo dobro ohladiti.
Ljubitelji đumbirskog piva koji preferiraju napitke bez alkohola mogu pripremiti bezalkoholnu verziju Coopers Ginger Beer – punu arome i lagano pjenušavu.
Način pripreme bezalkoholnog piva:
Sadržaj vrećice otopite u 1 L vruće (ne kipuće) vode, potom nadopunite hladnom vodom do 10 L i dobro promiješajte. Zatim dodajte pivski kvasac, ponovno promiješajte, zatvorite fermentacijsku posudu i ostavite sve 2-3 sata.
Nakon tog vremena pretočite u boce, dodajući po 4 g šećera na svakih 0,5 L. Boce zatvorene krunskim čepovima čuvajte na temperaturi oko 18°C.
Nakon nekoliko dana dobiva se prirodni đumbirski napitak bogate arome i ugodne svježine.
Planirate zabavu? 10 L domaćeg piva s đumbirskim karakterom pružit će sjajan doživljaj!