Stakleni šunkovar je domišljata i vrlo povoljna varijanta tipičnog šunkovara. Zahvaljujući ovom uređaju, pripremit ćete domaću šunku, zdravu mesnu delikatesu za sendviče, kao i mesna i bezmesna jela, obroke, paštete ili pate. U našem staklenom šunkovaru također možete čuvati svoj proizvod u hladnjaku.
Vi odlučujete koje prirodne sastojke želite koristiti za izradu svog jela - npr. ukusnu šunku s ili bez salamure. Pripremajući jela u šunkovaru, možete - koristeći termometar - kontinuirano kontrolirati temperaturu unutar posude, čime ćete osigurati savršeno sočan i ne prekuhan sadržaj. Kuhanje na pari kao način termičke obrade omogućuje očuvanje većine hranjivih sastojaka, vrijednih mikroelemenata koji se gube pri tipičnom kuhanju.
Šunkovar je također IDEALAN POKLON! Poklonite zdrava rješenja svojim najbližima i prijateljima!
Način korištenja:
Pažljivo se upoznajte s preporukama navedenim u uputama - to će vam omogućiti pravilno korištenje šunkovara i omogućiti vam da u potpunosti uživate u postignutim kulinarskim rezultatima.
U stakleni šunkovar možete staviti maksimalno 400-450 g sadržaja. Minimalna količina je oko 200 g.
Prije prve upotrebe šunkovar operite (u perilici posuđa ili ručno u toploj vodi, a zatim temeljito isperite) i osušite.
Pravila sigurnosti:
Uređaj je namijenjen za izradu domaćih jela kuhanih na pari - korištenje u suprotnosti s namjenom je zabranjeno. Proizvod nije namijenjen za komercijalnu upotrebu. Tijekom procesa kuhanja na pari pridržavajte se pravila protupožarne sigurnosti, budite oprezni i u kontaktu s vrućim uređajem koristite zaštitne rukavice.
Set sadrži:
Opruga i ploča za pritisak izrađene su od nehrđajućeg čelika.
Dimenzije:
Na stranici www.browin.pl pronaći ćete mnoge provjerene recepte za jela iz šunkovara, kako mesna, tako i vegetarijanska te vege.
U uputama za šunkovar također smo uključili 2 posvećena recepta - jedan za mesni sadržaj, drugi za bezmesni.
Posegnite i za našim jedinstvenim vodičem „Šunkovar - majstor kulinarskih mogućnosti. Recepti za domaća mesna i bezmesna jela”, autora Artura Nowickog.