Nezamjenjiva u kuhinji, poslužit će ti tijekom proizvodnje domaćih sireva, a također i za dimljenje, parenje, pečenje, sušenje i dozrijevanje različitih vrsta mesa.
- S univerzalnim tkanjem - idealna za sirarstvo, kao i za: dimljenje, parenje, pečenje, sušenje te dozrijevanje mesa.
- Sigurna za upotrebu - tijekom proizvodnje sira, skuta ne izlazi van.
- Praktična i funkcionalna - mreža duljine 3 m, koju možete rezati prema potrebama.
- Otporna na toplinu - za pečenje (na temperaturi do 220°C, do 120 minuta) te parenje (na temperaturi do 125°C, do 120 minuta).
- Potvrđena kvaliteta - posjeduje PZH certifikat, korišteni materijal ne utječe na okus i miris proizvoda.
Mreža s univerzalnim tkanjem - nezamjenjiva među priborom za proizvodnju domaćih sireva. Odlično će poslužiti ne samo u sirarstvu i za dimljenje proizvoda, već se može koristiti i za pečenje (na temperaturi do 220°C, do 120 minuta) te parenje (na temperaturi do 125°C, do 120 minuta). Izuzetno sigurna za upotrebu - prilikom izrade domaćih sireva možete biti sigurni da skuta neće izaći van. Materijal korišten za proizvodnju mreže ne utječe na okus i miris proizvoda.
Recept za domaći dimljeni sir
Sastojci za 1 kg sira:
- 10 L niskopasteriziranog mlijeka (do 74°C) ili svježeg
- 11 kapi mikrobiološke sirarske podloge strong
- 2 g kalcijevog klorida
Recept:
- Otopite kalcijev klorid u 50 ml mlake vode i spojite ga s mlijekom zagrijanim na 38-40°C.
- Otopite sirarsku podlogu u 50 ml mlake vode i ostavite na sat vremena. Kada se stvori čvrsta skuta, izrežite je na kocke veličine 1 cm i ostavite 10-15 min. Dobivenu sirnu masu prebacite u kalup, nježno istiskujući sirutku.
- U loncu zagrijte vodu na 75°C, podijelite sirnu masu tako da porcije stanu u ruku - nekoliko puta ih parite. Nakon svakog parenja porcije istisnite kako biste se riješili što više sirutke. Kada konzistencija sira počne nalikovati čvrstoj plastičnoj masi, oblikujte je i stavite u sirarsku mrežu.
- Pripremite salamuru: na svaki 1 L vode dodajte 180 g soli, a zatim stavite u nju ohlađeni sir na 12 sati. Nakon vađenja iz salamure sir nježno osušite, a zatim podvrgnite procesu dimljenja, najbolje hladnim dimom - na temperaturi do 35-40°C, tijekom 2-3 sata.
- Gotovo!
Krenite u kulinarsku avanturu s Browin sirarskom mrežom ...jer domaće je bolje!
Napomena: mreža nakon rastezanja postiže dimenziju deklariranu od strane proizvođača.