Pivarski termometar (0°C do +100°C) 31,5cm

SIMBOL: 101600
EAN: 5908277705060

7,97 EUR

Dodaj u košaricu

7,97 EUR/kom.

SIMBOL: 101600
EAN: 5908277705060


OPIS

Pivarski termometar je nezamjenjiv gadget koji će se svidjeti i početnicima i naprednim kućnim pivarima! Odaberite proizvod visoke kvalitete koji će vas godinama oduševljavati pouzdanošću i točnošću!Nezamjenjiv u pivarstvu -termometar je idealan za mjerenje temperature sladovine.Visoka kvaliteta izr... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Pivarski termometar je nezamjenjiv gadget koji će se svidjeti i početnicima i naprednim kućnim pivarima! Odaberite proizvod visoke kvalitete koji će vas godinama oduševljavati pouzdanošću i točnošću!


  • Nezamjenjiv u pivarstvu - termometar je idealan za mjerenje temperature sladovine.
  • Visoka kvaliteta izrade - kao i precizno mjerenje (tolerancija pogreške +/- 1°C) osigurat će da vam termometar služi dugo vremena!
  • Praktičan za korištenje - zahvaljujući posebnom klipu lako ćete pričvrstiti termometar i uroniti ga, primjerice, u fermentacijski spremnik ili lonac.
  • Čitljiva skala - omogućuje očitavanje mjerenja u rasponu od 0°C do +100°C, a korisne oznake pomažu u provođenju pojedinih faza kuhanja piva.
  • Velika visina - dužina termometra je preko 31 cm, što omogućuje jednostavno korištenje s velikim spremnicima i loncima kapaciteta čak 30-40 L!


Pravite vlastito pivo? U vašoj opremi ne bi smio nedostajati ovaj termometar! Pivarski termometar koji omogućuje mjerenje od 0°C do +100°C omogućit će vam jednostavno, brzo i precizno provjeravanje temperature sladovine u kuhanom pivu s preciznošću +/- 1°C. Termometar je izuzetno jednostavan za korištenje. Čitljiva skala omogućuje brzo očitavanje temperature, a praktične oznake olakšavaju kontrolu temperature u pojedinim fazama kuhanja piva. Dodatno, termometar je opremljen klipom koji omogućuje lako pričvršćivanje i uranjanje, primjerice, na lonac ili fermentacijski spremnik. Visoka kvaliteta izrade ovog uređaja osigurat će da vam termometar služi dugo vremena, olakšavajući pripremu domaćih vina i piva!


Termometar na skali ima 7 oznaka koje olakšavaju kontrolu temperature tijekom ukomljavanja:


44°C (10-20 min) - ferulinska pauza, tipična za pšenična piva, omogućuje dobivanje klinčićevih nota.


50-52°C (10-20 min) - proteinska pauza – osigurava kvascima organske spojeve potrebne tijekom fermentacije. Nije obavezna.


62°C (15-60 min) - maltozna pauza (saharifikacija) – djeluje uglavnom beta-amilaza, zahvaljujući kojoj dobivamo fermentabilne šećere. Što je ova pauza duža, dobiveno pivo će biti suše.


72°C (15-60 min) - dekstrinizirajuća pauza (saharifikacija) - djeluje uglavnom alfa-amilaza, koja proizvodi nefermentabilne šećere, poboljšavajući punoću i pojačavajući slatkoću piva. Što je ova pauza duža, pivo će biti punije i sladnije.


Na okus i vrijednost alkohola u pivu uglavnom utječu saharifikacijske pauze, regulirajući njihovo trajanje, odlučujemo kakvo ćemo pivo dobiti. Početnicima preporučujemo saharifikaciju na temperaturi od 65-67°C, kako bi se postigla optimalna količina alkohola i punoće.


Do 80°C - temp. inaktivacije enzima. Zagrijavanje iznad ove temperature može uzrokovati oslobađanje dodatnog škroba pri deaktiviranim enzimima. Posljedica će biti trajna zamućenost sladovine, brže kvarenje piva i oslobađanje spojeva koji nepovoljno utječu na okus piva.


100°C (60 minuta) - kuhanje sladovine/kuhanje. Najčešće se u ovoj fazi provodi hmeljenje.

Duljina
5.4 cm

Širina
5.4 cm

Visina
31.5 cm

Masa
40.0 g

jedinica prikaza temperature
samo °C

boja brojčanika
bijela

tip
analogni

sonda
igličasta

Zakres pomiaru temperatury [°C]
od 0 do 100

Pivarski termometar (0°C do +100°C) 31,5cm

Pivarski termometar (0°C do +100°C) 31,5cm ['kuhinjski termometar', ' kulinarski termometar', ' pivarski termometar', ' termometar za pivo', ' termometar za sladovinu', ' dugi pivarski termometar']
omiljeno

7,97 EUR

7,97 EUR/kom.

Dodaj u košaricu