Sušilica za gljive, voće, povrće i bilje 125 W

SIMBOL: 801003
EAN: 5908277701352

24,44 EUR

19,74 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,74 EUR

19,74 EUR/kom.

SIMBOL: 801003
EAN: 5908277701352


OPIS

Sušilica za hranu je proizvod koji omogućuje pripremu zdravog, hranjivog sušenog voća, povrća, gljiva, mesa ili bilja bez potrebe za dodavanjem konzervansa, soli ili šećera. Upoznajte sušenje — jednu od najboljih metoda konzerviranja hrane koja omogućuje očuvanje maksimalnih prirodnih vrijednosti pr... više >

PROIZVOD NEDOSTUPAN

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Sušilica za hranu je proizvod koji omogućuje pripremu zdravog, hranjivog sušenog voća, povrća, gljiva, mesa ili bilja bez potrebe za dodavanjem konzervansa, soli ili šećera. Upoznajte sušenje — jednu od najboljih metoda konzerviranja hrane koja omogućuje očuvanje maksimalnih prirodnih vrijednosti prehrambenih proizvoda!


  • Suši za zdravlje! - sušilica za voće, povrće, gljive, meso i bilje omogućuje očuvanje hrane i produženje njenog roka trajanja, bez gubitka vitamina i vrijednih mikronutrijenata, kao i dodavanja nepotrebnih konzervansa!
  • 5 sita - zahvaljujući konstrukciji sušilice, koja se sastoji od pet okruglih sita, s ovom sušilicom možete odjednom osušiti veću količinu hrane!
  • Ugrađena grijaća spirala i snaga 125 W - osigurava topli zrak određene temperature koji slobodno cirkulira unutar uređaja.
  • Minimalistički dizajn - bijela baza i prozirna sita čine da se sušilica odlično uklapa u moderne i tradicionalne kuhinje, a također omogućuje kontrolu procesa sušenja bez potrebe za skidanjem sita!​
  • Sušenje na okruglo - posjedovanjem sušilice za hranu u vlastitoj kuhinji, omogućujete si pripremu ukusnih dodataka za glavna jela, salate, zobene kaše i deserte tijekom cijele godine - koristeći sve sezonske blagodati prirode!


Sušenje hrane je jedna od najdjelotvornijih metoda konzerviranja. Topli zrak određene temperature slobodno cirkulira unutar uređaja između grijaće spirale i pojedinih slojeva proizvoda postavljenih na sitima, čineći ih savršeno lišenima vode, a istovremeno gube minimalno vitamina i hranjivih tvari. Uređaj iz naše ponude idealan je za sušenje svake sezonske hrane. Bez problema ćete ovom metodom pripremiti zalihe sušenog povrća, voća, gljiva, mesa i bilja! Sušilica omogućuje pripremu zdrave hrane tijekom cijele godine bez upotrebe štetnih kemikalija. U ovom uređaju također možete sušiti cvijeće, ljekovite biljke i pripremati žitne pahuljice.


Konstrukcija Sušilice

1. Ugrađena grijaća spirala.

2. Komplet od 5 sita

3. Poklopac s podesivim ventilacijskim otvorima

4. Napojni kabel s utikačem i prekidačem


Upotreba

Prije početka sušenja potrebno je oprati proizvode, zatim ih osušiti.


NAPOMENA: Ne stavljajte sita s proizvodima iznad grijaće spirale ako sadrže vodu. Podijelite proizvode na manje dijelove ili kriške tako da ih možete slobodno postaviti na sita. Vrijeme sušenja proizvoda ovisi o debljini komada. Ako su proizvodi na nekim sitima manje osušeni, preporučuje se tijekom sušenja mijenjati im redoslijed, tako da sita s manje osušenim proizvodima budu dolje, bliže grijaćoj spirali. Neki plodovi imaju prirodni zaštitni sloj koji usporava proces sušenja. U tom slučaju, kako biste skratili vrijeme sušenja, preporučuje se staviti proizvode u vruću vodu i kuhati 1-2 minute, zatim ih uroniti u hladnu vodu, ocijediti i temeljito osušiti.



Napunjena sita postavite iznad grijaće spirale i pokrijte poklopcem.

Podesite ventilacijske otvore na poklopcu ovisno o željenom stupnju prozračivanja.

Uključite sušilicu, uređaj radi snagom od 125 W.

Nakon sušenja proizvoda isključite sušilicu i pričekajte da se proizvodi ohlade, zatim ih prebacite u posudu u kojoj će se čuvati. Zagrijani zrak prolazeći kroz sita uzrokuje isparavanje vode iz sušenih proizvoda. Vrijeme sušenja ovisi o sadržaju vode u proizvodima i njihovoj usitnjenosti, npr. jabuke preporučujemo sušiti u kriškama ne debljim od 5 mm. Tijekom sušenja preporučujemo povremeno mijenjati mjesta sita kako bi se postiglo ravnomjerno sušenje proizvoda. Sušenje vodenastih proizvoda, kao što su šljive, grožđe ili mokre gljive, zahtijeva znatno duže vrijeme.


SAVJETI O SUŠENJU POVRĆA

Naziv / Priprema / Stanje nakon sušenja / Vrijeme

- Patlidžan oguliti i narezati na kriške debljine 6-12 mm hrskav 6-18 h

- Brokula podijeliti na dijelove, blanširati 3-5 min hrskav 6-20 h

- Prokulica prepoloviti hrskav 8-30 h

- Cikla odrezati korijen i lišće, prokuhati, ohladiti, narezati na kriške hrskav 8-26 h

- Luk narezati na kolutove hrskav 8-14 h

- Češnjak oguliti, narezati na okrugle kriške hrskav 6-16 h

- Mahune narezati i prokuhati dok ne postanu staklaste hrskav 8-26 h

- Gljive narezati na komade, male sušiti cijele tvrde / hrskave 3-10 h

- Tikvica narezati na kriške debljine 6 mm hrskav 6-18 h

- Cvjetača podijeliti na dijelove i prokuhati dok ne omekša tvrda 6-16 h

- Kupus narezati na trake debljine 3 mm, ukloniti peteljku tvrda 6-14 h

- Artičoka narezati na trake debljine 3 mm hrskav 5-13 h

- Mrkva prokuhati dok ne omekša, nasjeckati ili narezati na kriške hrskav 8-14 h

- Krastavac oguliti i narezati na kriške debljine 12 mm tvrda 6-18 h

- Ljuta paprika (čili) ne zahtijeva rezanje tvrda 8-14 h

- Šampinjoni narezati na kriške, male sušiti cijele tvrde 6-14 h

- Korijen peršina oguliti i narezati na kriške, lišće postaviti na sito hrskav / hrskav 2-10 h

- Rajčica oguliti, narezati na komade ili okrugle kriške tvrda 8-24 h

- Rabarbara oguliti, narezati na kriške debljine 3 mm bez vlage 8-38 h

- Celer narezati na kriške debljine 6 mm hrskav 6-14 h

- Slatka paprika ukloniti sjemenke, narezati na trake debljine 6 mm hrskav 4-14 h

- Vlasac narezati na komade hrskav 6-10 h

- Špinat prokuhati dok ne izgubi boju hrskav 6-16 h

- Krumpir narezati na kriške, prokuhati 8-10 min hrskav 8-30 h.


SAVJETI O SUŠENJU VOĆA

- Svježi ananas oguliti i narezati na kriške ili kocke tvrda 6-36 h

- Ananas iz konzerve ocijediti sok i osušiti mekana 6-36 h

- Banane oguliti, narezati na kolutove debljine 3-4 mm hrskav 8-38 h

- Breskva kada je voće djelomično osušeno prepoloviti i izvaditi košticu mekana 10-34 h

- Datulje izvaditi košticu tvrda 6-26 h

- Smokve narezati na kriške ili prepoloviti tvrda 6-26 h

- Kruške oguliti, narezati na kriške mekana 8-30 h

- Jabuke oguliti, izdubiti sjemenke i narezati na kolutove ili kriške mekana 8-30 h

- Marelice izvaditi košticu i narezati na kriške mekana 13-28 h

- Kora naranče narezati na duge trake hrskav 8-16 h

- Grožđe ne zahtijeva rezanje mekana 8-38 h

- Trešnje ne zahtijevaju rezanje, kada je voće djelomično suho ukloniti košticu tvrda 8-36 h

- Brusnice ne zahtijevaju rezanje mekana 6-26 h


Tehnički parametri:

snaga: 125 W

5 sita dimenzija 23 cm x 27 cm

boja: bijela


Dimenzije uređaja:

širina: 25 cm

dužina: 31 cm

visina: min. 23 cm, max 29,5 cm

dužina kabela: 90 cm


Dimenzije pakiranja:

širina: 32 cm

dubina: 28 cm

visina: 25 cm

Duljina
33.0 cm

Širina
33.0 cm

Visina
32 cm

Masa
1.89 kg

snaga
125.0 W

kontrola radne temperature
ne

funkcija jogurta
ne

Sušilica za gljive, voće, povrće i bilje 125 W

Sušilica za gljive, voće, povrće i bilje 125 W ['sušilice za hranu', ' sušilica za gljive', ' sušilica za voće', ' sušenje povrća', ' sušenje mesa', ' sušilica za povrće', ' sušenje hrane', ' sušenje jela', ' kuhinjska sušilica']
omiljeno

24,44 EUR

19,74 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,74 EUR

 

 

Unesite svoj email i obavijestit ćemo vas kada proizvod ponovo bude dostupan.

Hvala, vaša e-mail adresa je zabilježena.