24,44 EUR
19,74 EUR
PROIZVOD NEDOSTUPAN
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,74 EUR
19,74 EUR/kom.
PROIZVOD NEDOSTUPAN
Sušilica za hranu je proizvod koji omogućuje pripremu zdravog, hranjivog sušenog voća, povrća, gljiva, mesa ili bilja bez potrebe za dodavanjem konzervansa, soli ili šećera. Upoznajte sušenje — jednu od najboljih metoda konzerviranja hrane koja omogućuje očuvanje maksimalnih prirodnih vrijednosti prehrambenih proizvoda!
Sušenje hrane je jedna od najdjelotvornijih metoda konzerviranja. Topli zrak određene temperature slobodno cirkulira unutar uređaja između grijaće spirale i pojedinih slojeva proizvoda postavljenih na sitima, čineći ih savršeno lišenima vode, a istovremeno gube minimalno vitamina i hranjivih tvari. Uređaj iz naše ponude idealan je za sušenje svake sezonske hrane. Bez problema ćete ovom metodom pripremiti zalihe sušenog povrća, voća, gljiva, mesa i bilja! Sušilica omogućuje pripremu zdrave hrane tijekom cijele godine bez upotrebe štetnih kemikalija. U ovom uređaju također možete sušiti cvijeće, ljekovite biljke i pripremati žitne pahuljice.
Konstrukcija Sušilice
1. Ugrađena grijaća spirala.
2. Komplet od 5 sita
3. Poklopac s podesivim ventilacijskim otvorima
4. Napojni kabel s utikačem i prekidačem
Upotreba
Prije početka sušenja potrebno je oprati proizvode, zatim ih osušiti.
NAPOMENA: Ne stavljajte sita s proizvodima iznad grijaće spirale ako sadrže vodu. Podijelite proizvode na manje dijelove ili kriške tako da ih možete slobodno postaviti na sita. Vrijeme sušenja proizvoda ovisi o debljini komada. Ako su proizvodi na nekim sitima manje osušeni, preporučuje se tijekom sušenja mijenjati im redoslijed, tako da sita s manje osušenim proizvodima budu dolje, bliže grijaćoj spirali. Neki plodovi imaju prirodni zaštitni sloj koji usporava proces sušenja. U tom slučaju, kako biste skratili vrijeme sušenja, preporučuje se staviti proizvode u vruću vodu i kuhati 1-2 minute, zatim ih uroniti u hladnu vodu, ocijediti i temeljito osušiti.
Napunjena sita postavite iznad grijaće spirale i pokrijte poklopcem.
Podesite ventilacijske otvore na poklopcu ovisno o željenom stupnju prozračivanja.
Uključite sušilicu, uređaj radi snagom od 125 W.
Nakon sušenja proizvoda isključite sušilicu i pričekajte da se proizvodi ohlade, zatim ih prebacite u posudu u kojoj će se čuvati. Zagrijani zrak prolazeći kroz sita uzrokuje isparavanje vode iz sušenih proizvoda. Vrijeme sušenja ovisi o sadržaju vode u proizvodima i njihovoj usitnjenosti, npr. jabuke preporučujemo sušiti u kriškama ne debljim od 5 mm. Tijekom sušenja preporučujemo povremeno mijenjati mjesta sita kako bi se postiglo ravnomjerno sušenje proizvoda. Sušenje vodenastih proizvoda, kao što su šljive, grožđe ili mokre gljive, zahtijeva znatno duže vrijeme.
SAVJETI O SUŠENJU POVRĆA
Naziv / Priprema / Stanje nakon sušenja / Vrijeme
- Patlidžan oguliti i narezati na kriške debljine 6-12 mm hrskav 6-18 h
- Brokula podijeliti na dijelove, blanširati 3-5 min hrskav 6-20 h
- Prokulica prepoloviti hrskav 8-30 h
- Cikla odrezati korijen i lišće, prokuhati, ohladiti, narezati na kriške hrskav 8-26 h
- Luk narezati na kolutove hrskav 8-14 h
- Češnjak oguliti, narezati na okrugle kriške hrskav 6-16 h
- Mahune narezati i prokuhati dok ne postanu staklaste hrskav 8-26 h
- Gljive narezati na komade, male sušiti cijele tvrde / hrskave 3-10 h
- Tikvica narezati na kriške debljine 6 mm hrskav 6-18 h
- Cvjetača podijeliti na dijelove i prokuhati dok ne omekša tvrda 6-16 h
- Kupus narezati na trake debljine 3 mm, ukloniti peteljku tvrda 6-14 h
- Artičoka narezati na trake debljine 3 mm hrskav 5-13 h
- Mrkva prokuhati dok ne omekša, nasjeckati ili narezati na kriške hrskav 8-14 h
- Krastavac oguliti i narezati na kriške debljine 12 mm tvrda 6-18 h
- Ljuta paprika (čili) ne zahtijeva rezanje tvrda 8-14 h
- Šampinjoni narezati na kriške, male sušiti cijele tvrde 6-14 h
- Korijen peršina oguliti i narezati na kriške, lišće postaviti na sito hrskav / hrskav 2-10 h
- Rajčica oguliti, narezati na komade ili okrugle kriške tvrda 8-24 h
- Rabarbara oguliti, narezati na kriške debljine 3 mm bez vlage 8-38 h
- Celer narezati na kriške debljine 6 mm hrskav 6-14 h
- Slatka paprika ukloniti sjemenke, narezati na trake debljine 6 mm hrskav 4-14 h
- Vlasac narezati na komade hrskav 6-10 h
- Špinat prokuhati dok ne izgubi boju hrskav 6-16 h
- Krumpir narezati na kriške, prokuhati 8-10 min hrskav 8-30 h.
SAVJETI O SUŠENJU VOĆA
- Svježi ananas oguliti i narezati na kriške ili kocke tvrda 6-36 h
- Ananas iz konzerve ocijediti sok i osušiti mekana 6-36 h
- Banane oguliti, narezati na kolutove debljine 3-4 mm hrskav 8-38 h
- Breskva kada je voće djelomično osušeno prepoloviti i izvaditi košticu mekana 10-34 h
- Datulje izvaditi košticu tvrda 6-26 h
- Smokve narezati na kriške ili prepoloviti tvrda 6-26 h
- Kruške oguliti, narezati na kriške mekana 8-30 h
- Jabuke oguliti, izdubiti sjemenke i narezati na kolutove ili kriške mekana 8-30 h
- Marelice izvaditi košticu i narezati na kriške mekana 13-28 h
- Kora naranče narezati na duge trake hrskav 8-16 h
- Grožđe ne zahtijeva rezanje mekana 8-38 h
- Trešnje ne zahtijevaju rezanje, kada je voće djelomično suho ukloniti košticu tvrda 8-36 h
- Brusnice ne zahtijevaju rezanje mekana 6-26 h
Tehnički parametri:
snaga: 125 W
5 sita dimenzija 23 cm x 27 cm
boja: bijela
Dimenzije uređaja:
širina: 25 cm
dužina: 31 cm
visina: min. 23 cm, max 29,5 cm
dužina kabela: 90 cm
Dimenzije pakiranja:
širina: 32 cm
dubina: 28 cm
visina: 25 cm